Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Dögunalmas oktatás   (Finnország)   
Tegnap kezdődött három napos oktatás. Ezúttal semmi programozás, a finn nyugdíjbiztosítási rendszerrel ismertetnek meg - ha már egyszer a cégünk erre a területre készít alkalmazásokat. Kicsit bonyolultabb a helyzet mint otthon, bár az otthoni rendszerről szerintem tized ennyit nem tudok, mint mostmár az itteniről.

De ettől függetlenül az oktatás halálosan unalmas. Tegnap küzdenem kellett délután, hogy ne aludjak el, a szemem lecsukódott és a fejem is le-le akart hanyatlani. Egyetemi előadások óta nem volt ilyenben részem :-) És még hátra van a holnapi nap, bár az talán egy hajszálnyival érdekesebb lesz, mivel ezúttal konkrétan ki kell majd számolni a nyugdíjakat. Na nem mintha az olyan izgalmas volna :-D

Holnapután ha jó idő van, akkor szabadságon vagyok, és irány az ég. Mostmár egészen biztos, hogy csak két repülésem van hátra, és ha az idő is kedvező lesz, lehet, hogy jövőhét végén meglehet a vizsgarepülésem. Persze újabban elég érdekes az időjárás és gyorsan változik, úgyhogy még bármi lehet :-)

Ami az otthon történő eseményeket illeti, megintcsak a korábban már ajánlott Pheel blogját tudom ajánlani, ahol nálam szerintem sokkal alkalmasabban elmélkednek ezekről a dolgokról. ;-) Azért azt még megemlítem, hogy amikor hétfőn beszéltem egyik kollégámmal erről a Gyurcsány meg hazugság dologról (akkor ugye még nem volt semmi erőszakhullám), az volt a véleménye (vagy inkább halkan megjegyezte), hogy még hatalmon van? ...

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Dögunalmas oktatás
Nem, csak finn anyag van :-)

Engem meg mostmár az kezdett el érdekelni, hogyan működik ez pontosan otthon ... ha neked az megy, tarthatnánk információ cserét valamikor ;-)
Re: Dögunalmas oktatás
Finn nyugdíjrendszer? ezzel nekem is meg kéne ismerkednem... valami angol nyelvű anyagot nem kaptatok róla?