Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Gondolatolvasó winamp   (CubeHead)   
Már többször volt olyan érzésem, hogy a winamp "gondolatokat olvas". Amikor shufflera rakom a dolgokat, akkor olyan számokat választ ki, amiket szeretek, vagy amire gondolok éppen. Persze ez a dolog részben megmagyarázható azzal, hogy újabban eltárolja mit játszik, meg mennyiszer, így ha egy számot kicsivel többször hallgatok meg, akkor talán emiatt később nagyobb eséllyel választja ki véletlenszerűen. Na de lehet, hogy csak valami olyasmi jelenségről van szó, mint a de ja vu ...

... mindenesetre ma behoztam a céghez egy rakás zenét, beraktam egy playlistre, shuffle, és nyomjad. És persze nem azokból a számokból választott elsőre, amik nem tetszenek. Az igazat megvallva az első választása elég érdekes, mert a sok sok számból éppen azt sikerült kiválasztania, ami különös figyelemnek örvend: tegnap általam nézett filmben említették meg konkrétan ezt a számot.

A jelenség magyarázatát nem is akarom tovább keresni, a kézenfekvő magyarázat tökéletesen megfelel (gondolatokat olvas a program :-) )

 

Hozzászólások

bébi1 Re: Gondolatolvasó winamp
Jó megfigyelő vagy!Csak így tovább!Komolyan.
Frenzy Re: Gondolatolvasó winamp
Nem is gondoltam volna, hogy tudat alatt ez a valódi ok :-P
Pannóca Re: Gondolatolvasó winamp
Azért vannak olyan számai amiket nem szeret, hogy ha mennek hozzá metálemberkék vendégségbe ne essenek kétségbe :)))
Frenzy Re: Gondolatolvasó winamp
Akkor másképp mondom, vannak számok amiket nagyon szeretek és vannak amiket kevésbé nagyon. ;-)
Re: Gondolatolvasó winamp
Minek vannak olyan számaid, amiket nem szeretsz?