Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Malmi - Tampere - (Turku) - Malmi   (Repülő)   
Ma munka után hosszabb repülésre indultunk (a munkám amúgy elfogyott délután - a projekt vezetőm nagy rémületére. Így a délutánt végül is kis tanulással töltöttem). Az időjárás kicsit bizonytalan volt, de aztán végül csak kibírta valahogy (bár épp a legvégére kezdett elromalni).

Az indulás Malmiból volt, első körben Tamperebe mentünk (ahol 10 perccel sikerült elkerülni a Ryanair járatát :-). Itt aztán újra lekértük a friss időjárást, kitöltöttük az új reptervet, majd nekem kellett ismét szeleket meg sebességeket számolni. Utána pedig indultunk is vissza Malmiba, ám Turkun keresztül (ahol touch-and-go -t csináltunk).

Megint volt kis eső, meg felhő (ami miatt süllyedni is kellett). Aztán mire visszaértünk Helsinkibe, már kezdett sötétedni - egyrészt a nap is lement, másrészt meg sok volt a felhő. A torony az orrunk előtt zárt be, de a légiirányító nagyon rendes volt: bár 10 perccel zárás után jöttünk, még felkapcsolta nekünk a kifutópálya világítást (csak utólag derült ki, hogy ő volt az, de akkor is jó volt) - most láttam először leszállást élőben kivilágított pályára, ami persze megintcsak semmi extra, de azért meg kell hagyni, hogy jól néz ki ;-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.