Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

És még mindig több repülés   (Repülő)   
Az elmúlt napok mindegyikén megintcsak sikerült röpdösni. Pénteken oktatóval, kényszerleszállást gyakoroltunk, szombaton, szintén oktatóval, megint kényszerleszállás gyakorlás illetve meredek fordulók (steep turn) gyakorlás (ez két alkalom volt), vasárnap pedig megint egyedülrepülés következett.

Ezúttal azonban nem a reptér körül, hanem kicsit távolabbra kellett kimenni. Bár már repültem egyedül, és már terepre is az oktatóval, azért ez megint kicsit izgulós dolonak nézett ki. Igy vasárnap délután eléggé ideges voltam megint, amikor pedig mentem ki a reptérre, majdnem végig autópilótával vezettem a kocsit, mert nem tudtam a vezetésre összpontosítani :-)

De aztán csak felszálltam, és elhagytam a közelkörzetet, és repültem. És jó volt. Nagyon jó. Igazából a korábbi egyedülrepüléshez képest sokkal inkább éreztem, hogy egyedül repülök. Ott volt a repülő meg én, és nem volt oktató, aki figyelje mit csinálok. Lenn meg a táj, ami errefelé azért nem csúnya - tavak, erdők, mezők, tengerpart. Első alkalommal csak kicsit körözni kellett, majd vissza a reptérre. Második alkalommal (még mindíg vasárnap) pedig kis lassúrepülés meg meredek fordulók gyakorlása - szintén egyedül.

Aztán tegnap - hétfőn - is volt repülés. Talán a fáradság miatt lehetett, de most először nem teljesítettem az eltervezett "távot", és csak egy alkalomnyi körözés volt a reptér körül. Úgy éreztem nem vagyok képes többre, így a második alkalmat inkább lemondtam. Azt hiszem mostmár kell egy kis szünet, bár csak egynapos, mert holnap spot-landinget kellene gyakoroljak. De ha a holnapi 2 repülést is teljesítem sikeresen, akkor onnantól indul az igazi móka, amikor már másik repülőtérre megyünk, navigálni kell meg útvonalat tervezni.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.