Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

First solo flight   (Repülő)   
Ezen is sikerült túlesni. Az első egyedül repülésemen, vagyis solo flight-on. Az igazat megvallva már két egyedül repülésen is túlvagyok, mivel tegnap egyből 2x is voltam repülni.

Az első sokkal rosszabbul sikerült, mint a második, de ennek az oka, hogy halálra izgultam magam miatta. Persze ok nélkül, mint ahogy az oktatóm is mondta - hiszen nem engedett volna egyedül repülni, ha nem látja, hogy meg tudom csinálni. Az első körben annyira ideges voltam, hogy elfelejtettem, kaptam-e leszállási engedélyt, és utána kellett kérdezni a toronytól, hogy tényleg kaptam-e (ezen állítólag jókat derültek, mivel az oktatóm is a toronyból figyelte az eseményeket egy távcsővel :-) ). A felszállási időt is sikerült elfelejtenem felírni még az elején, ezt a repülés végén kellett újrakérdezni.

Viszont sokat segített, hogy a repülés elején engedélykérésnél "megvallottam" a toronynak, hogy első solo repülésről van szó, így aztán tudott segíteni nekem (pl. mögém soroltatott valakit, aki esetleg előttem is mehetett volna), ez azt hiszem sokat segített.

Aztán az első repülés után annak tiszteletére látogatást tettem a repülőtéri szökőkútban. :-)

Merülés előtt Merülés előtt Merülés előtt Merülés előtt

Ez az ősi hagyomány az első önálló repülés után újraéledőben van a repülőtéren :-)

Ezután zuhany, átöltözés majd várakozás következett a második repülésre. Második alkalommal felszálltam, mentem egy kört, touch-and-go, és minden szépen simán ment. Csodálkoztam is kicsit, hogy valami nem stimmel, mert túl jól megy a dolog (első alkalommal mindenféle marhaságot csináltam leszállásnál: pattogott a gép, föld-hatásba került és lebegett a pálya fölött, döccenve ért földet, stb :-) ). Aztán az oktatóm utólag mondta, hogy második alkalommal már mindenkinek sokkal jobban megy, mivel már nem izgulja agyon magát, és utólag belegondolva valószínűleg pont így is van ez a dolog.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: First solo flight
Változtam az utóbbi egy hónapban?

Sajnos többen úszni nem lehetett, mivel most csak én repültem egyedül ilyen "egyedülelsőt". Különben talán össze lehetett volna várni pár embert :-)
Re: First solo flight
Nemtom, szerintem többen úszni szökőkútban nagyobb fun, de a repülés már csak ilyen. A képek jók, nem is mondtad, hogy ilyen jóképű lettél az elmúlt 1 hónapban. :-P
Ja és grat! Nagyon grat! :-)
Re: First solo flight
testi