Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Sok repülés, leszállás meg egy kis tűz felülről nézve   (Repülő)   
Pénteken és szombaton is dupla repülőóráim voltak, és végre kezdenek a leszállások is jól menni. Igaz, hogy nem volt túl nagy szél, ami könnyűvé tette a dolgot. Talán jobb lett volna fordítva gyakorolni, először kiseb szélben, és utána nagyobb oldalszélben.

Pénteken nem volt semmi különös a leszállásokban, esetleg csak az, hogy az oktatóm egyik demonstráló repülésén közvetlenül finalen (a leszállás utolsó szakasza, amikor előttünk a kifutó) csinált ilyen oldal csúszást (slide slip) a magasság csökkentése érdekében. Amikor kinn gyakoroltunk Porvoo fölött, én is csináltam ezt, magasság gyors elvesztésére, de azért a repülés ezen utolsó szakaszában még nem csináltam, és pénteken bizony úgy hittem, hogy nekem még jó sokáig fog tartani, amig ilyesmit kimerek próbálni vagy megcsinálni jól.

Hát nem kellett sokáig várni, mert amikor szombaton a motor nélküli leszállásokat gyakoroltuk (spot landing), jó néhány alkalommal nekem is meg kellett csinálni az említett csúszós manővert, ami végül talán nem is volt annyira bonyolult vagy nehéz, mint amilyennek tűnt. És ezek mellett tegnap a leszállások is nagyon jól mentek, immár a végső "touchdown" fázis is (nem döccentünk akkorákat, sokkal simább volt). Úgyhogy mindezek fényében valószínűleg jövő szombaton lesz az első ilyen közbenső ellenőrző repülés, amikor nem a saját oktatómmal, hanem egy másik oktatóval megyek repülni, és ő nézi mit hogyan csinálok. Ha pedig azon is túlesek, akkor következik az első egyedül repülés. Huhh huhh.

Tűz felülről

Pénteken amúgy a repülésünket egy füstoszlop zavarta meg - valahol valami égett. A torony sem tudott róla semmit, így aztán elindultunk megnézni, mi az (ez amolyan "kötelesség"). Mire odaértünk már kiderült, hogy valami épület gyulladt ki, sőt már a túzoltók is éppen odaértek. Úgyhogy köröztünk fölötte kicsit, aztán visszatértünk leszállni. Akit érdekel képekben is, az megnézheti milyen is egy tűz felülről. (előre is elnézést, de bizonyos körülmények miatt az album kommentje egyenlőre finnül olvasható, de aki ezt itt elolvasta, annak semmi újat nem mond).

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.