Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Repülős vizsga meg vidámpark   (Freetime)   
Szerdán túlestem a repülős vizsgámon. Ez ugye csak elméleti vizsga volt, tesztlapokat kellett kitölteni. A korábbi tesztelések alapján könnyebbre számítottam, így aztán lehet, hogy némelyik részéből ismételni kell (9 különálló rész van benne, vagyis 9 teszt. Ha ezekből egy vagy több nem sikerül, akkor elegendő ezeket újracsinálni).

Voltak kérdések, amit kezeltünk a kurzuson, még emlékeztem is rájuk, de a teszben mégis olyan válaszlehetőségeket adtak, amik a lehetőségeket tovább bővítették (Például külön felhívták a figyelmünket, hogy két gyereket lehet egy ülésbe rakni repülőn. De a teszt nem csak erre kérdezett rá, hanem hogy esetleg kell-e még melléjük rakni egy felnőttet is, aki a biztonsági övüket kezeli). De ezen felesleges felháborodni azt hiszem :-)

Eredmény majd jövő héten lesz, előtte pedig repülés vasárnap (már alig várom).

A tesztekkel elég korán végeztem, így szerda délután elmentünk vidámparkba Gyuláékkal. Itt a fő atrakció a "Raketti" (magyarul rakéta) volt, ami egy függőleges torony. Ezen emelkedik meg süllyed a szerkezet 60m magasba, a szerkezeten pedig székek vannak, amibe ülni kell. A menet úgy indul, hogy kilövődünk 60m magasba (állítólag itt 4G a gyorsulás), majd utána szabadon esünk egy jót. Ezután még két kisebb fel-le következik, és tulajdonképpen ennyi az egész. Fentről gyönyörű a kilátás, de amíg oda eljutnak sokan még akár sikongatak is (ezt most nem sikerült reprodukálni).

Kanadában egyszer már ültem hasonlón, de akkor úgy gondoltam, soha többet nem fogok ilyesmire felülni. Borzalmas élmény volt (na jó, azért jó volt :-). Azt hiszem a mostani élmény elviselésében sokat segített a repüléskurzusom is, ahol mindenféle plussz meg minusz meg 0 G erőket kell elviselni, főleg ha az oktató bolondozik néha :-D

A vidámparkban egyébként erre az eszközre a leghosszabb a sor, olyan fél órákat kell várni az alig 1 percig tartó eseményre (kétszer is végigvártuk). Máshol azért gyorsabban mennek a dolgok, így ültünk még hullámvasutakon meg vízes eszközökön. Ez utóbbiak egyikétől sikerült teljesen elázni :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.