Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Haverok   (Freetime)   
Tegnap este is, és ma is esti program volt ilyen beülés és haverokkal találkozás (persze nem ez volt az első adag ilyen program amióta itthon vagyok, mindenki akivel ilyesmi időt töltöttem el vagy fogok eltölteni ideértheti magát :-) ). Ezek azok a programok, amik hiányoznak odakinn Finnországban, és ráadásul a finnek körében hallatlan a minimális vagy az egyáltalán nem alkohol fogasztás, hamár beülünk valahová. De itthon ez simán működik, hosszas beszélgetésekkel, és ilyenkor van az, amikor elbizonytalanodom, hogy talán itthon kellene állás után szaglászni :-)

Holnap is hasonló programok elébe nézek, bár ezúttal hosszabban, mert hétvégére Pestországba megyek, Pheel-lel találkozni. Ebben benne lesz egy szombati kirándulás is valahová a közelbe (talán Esztergom).

Odakinn egyébként a másik probléma (a beülős szokásokon túl) az ilyen kaliberű ismerősök hiánya - hiába vannak finn barátok, legyen akár munkatárs akár nem. És ez nem csak keresés kérdése sajnos (úgy értve, hogy a jelenlegiken túl keresni odakinn további ismerősöket), mert ezeket az embereket már évek óta ismerem, és mindenféle közös események és élmények kötnek össze velük, amit hirtelen meg új ismeretségekkel azt hiszem lehetetlen pótolni.

Ugyanakkor nem tudom, hogy érdemes-e nekem hazajönni, amikor többen közülünk - ki komolyabban ki kevésbé komolyan - foglalkozik azzal, hogy szintén más országban próbálkozzon álláskereséssel. Úgyhogy ez a "hol éljünk?" egy továbbra is nehéz és bonyolult kérdés, aminek ideális és jó megoldása nem tudom, hogy létezik-e? :-|

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.