Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Blue skies   (Repülő)   
Bár a címtől eltérően azért nem volt egész hétvégén 100%ig kék ég (mindig akadtak felhők), azért a repüléshez alkalmas volt az idő. Így aztán mind pénteken, szombaton és vasárnap is repülhettem. Pénteken a süllyedés volt terítéken, szombaton a fordulók, tegnap pedig a lassan repülés.

Pénteken a repülés után volt ilyen összejövetel, amiről írtam, a cég számlájára. Kaja, sauna, buborékfürdő és persze az innivalókat sem nekünk kellett vinni.

Szombaton tanfolyam volt egész nap, kommunikáció és miért repül a repülő. Délelőtt felmentünk az irányítótoronyba, onnan nézegettük a repülőket, meg a légiirányítók meséltek nekünk, hogyan történnek bizonyos dolgok. Az egész napi fejtágítás után pedig repülés következett.

Ekkor a tenger fölött alacsony felhők voltak, a felszíntől kezdve nagyjaból 500-700 lábig. Viszont a szárazföld fölé nem jöttek, csak a tengert borítottak be. Nagyon jól nézett ki, ahogy a partok mentén "hömpölygött" a nagy fehérség. Fölé repültünk és úgy köröztünk kicsit, közben meg drukkoltunk, hogy ne jöjjön a szárazföld fölé (mert akkor kereshettünk volna másik repteret, meg valami éjszakai szállást, olyan felhőben ugyanis nem repülhettünk volna).

Vasárnap légijog meg ismét miért repül a repülő kurzusok voltak, utána megint repülés. Bár elvileg 45 perceseket kellene repülni, mindig kicsit elnyúlnak, ez talán annak is köszönhető, hogy kicsit erőtlen a motorja a kis Cessnának, amivel megyünk, és ezért nem lehet vele túlságosan száguldozni.

Ma talán megint megyek repülni, és még a délután folyamán elválik.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.