Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Alföld feeling   (Finnország)   
Nem is gondoltam volna, hogy Finnországban is lehet ilyen alföld érzésem. Pedig az van. Megtörtént az olvadás, kimelegedett az idő, viszont azóta nem esett csapadék. Mindennek az az eredménye, hogy iszonyatosan poros a levegő. Tegnap a Honda szélvédőjén is tetemes mennyiséget találtam, az ablaktörlőkön úgy állt a por mint télen a hó. Kis fújdogálás és gyors menés eltávolította a nagy részét - mosni még felesleges volna, mert a levegő továbbra is tele van vele.

A levegőminőség jelzők mindenhol legalább narancssárgát mutatnak, ami annyire nem túl jó. Még rosszabb a porhelyzet mint otthon szokott, pedig ott is van azért bőven. A levegő is kicsit homályos ha jobban megnézzük. A finnek még tetézték is a dolgot múlt héten, amikor sós vízzel locsoltak, hogy jobb legyen. Jobb nem lett (és fogalmam sincs miért sós vízzel locsoltak) ... rosszabb viszont igen, mert a sós vízes út meg csúszott és lettek balesetek.

Márpedig az időben rosszaboddás (eső) nem várható, holnap is meleg 17 fokos napsütéses tavaszt jósolnak. Ami kell is, mivel holnap lesz az első repülésem az OH-COX felségjelű Cessna 152-vel :-)

Ami a port illeti, ha valakiben az merül fel, honnan jön ennyi por, elég ha arra gondol, hogy szögesgumikkal koptatták az emberek az utakat sokat.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.