Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Kapcsolat az ügyféllel meg DevDays   (CubeHead)   
Most kicsit elmaradtam megint, úgyhogy hosszan írok, valszeg külön bejegyzésbe a mai napot, de kezdjük először szerdánál. Akkor délután ügyfélkapcsolatainkat szorosabbá teendő tartottak nekünk előadást, ami után kötetlen beszélgetős-evős-ivós program következett (valahogy a finneknél nagyon divatos főleg az ivós része ezeknek a programoknak, amikor a cég kínál sört-bort-siiderit (cider) fogyasztásra.

Ez nem volt túl izgalmas, bár néhány komoly véleményt is hallottunk.

Csütörtökön aztán egész napos rendezvény kezdődött, ezúttal nem a mi cégünk szervezte, hanem a Microsoft. Ugyanis Developer Days 2006 volt, Helsinki központjába, ahová sok száz kockafej gyűlt össze, hogy a legújabb MS dolgokról és fejlesztő eszközökről hallhassunk. A műsör jól indult, táncos lányok jöttek a színpadra táncolni meglehetősen lenge öltözékben, és aztán később az egész nap folyamán jelen voltak, ami igazán jó színt vetett a műsorra :-)

(osztogattak valami reklámpapírt, amit minden kockafej élvezettel vett át tőlük :-) Begyűjtöttünk pár érdekes cuccot, pl. egy TietoEnator felirattal ellátott baseballsapkát illetve egy csodálatos fekete polót, aminek a hátán nagy fehér betűkkel - finnül - az alábbi felirat látható: Coding is fun (és hogy miért angolul írtam ... mert hát magyarul szerintem bénán hangzik, hogy kódolni mókás vagy hasonló :-)

Visszatérve az eseményre, Redmondból egyenesen érkeztek felszólaló vendégek. Másoknak talán nem sokat mondanak ezek a nevek, mint pl. Scott Guthrie, akit találóan Mr ASP.NET-nek konferáltak fel, hiszen az említett technológia az ő nevéhez fűzödik. Halottunk még egyéb apróságokról és nagyobb dolgokról webfejlesztéssel kapcsolatban (én és egy kollegám ugyanis a webbel kapcsolatos előadásokra ültünk be). Aztán a nap végén megmutatták nekünk az IIS 7-et. Ez "sajnos" csak Windows Vista-n fut, így egyúttal először működés közben is láttam a Vistat. Csodálatos, ahogy 3Dben lehet ablakot váltani. Nekem is kell olyan :-)

Egész nap volt kaja bőven - könnyű kaja, hideg. Aztán este pedig egy éjszakai bárban folytatódott a móka, ahol vacsora volt, és utána buli (a korábban említett táncolslányok is táncoltak nekünk, ezúttal közelebbről lehetett élvezni a műsort :-). Az italszámlát (az már ismerős sör-siideri párositást) a Microsoft álta. Az ilyen dolgokkal aztán jó sok finn szívét meg lehet fogni :-)

Én nem voltam túl sokáig, de persze az egész buli elég korán kezdődött (de azért sikerült jó pár siiderit leküldeni). Meg aztán pénteken munkanap következett, és hát nem lehet mindig ellógni a munka elől.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.