Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Felhők   (Repülő)   
Azt hiszem lassan nagyon meglátszik rajtam, hogy repülést tanulok. Amióta ugyanis a meteorológiában a felhők kategóriáit tanultam, egyfolytában az eget nézem, és kategorizálom a felhőket. Most épp cirrocumulus felhők vannak itt fenn, és egyre több képződik. Ezt alátámasztja a TAF (előrejelzés) is.

Az elmúlt napokban sok száz oldalt sikerült megint átnézni és megtanulni (légi navigáció, meteorológia). Két napja az agyhalál állapotába üldöztem magam miután egész délután a Flight Computeremmel számolgattam mindenféle dolgot, pl. szélírányokat, földi sebességet, valódi sebességet mutatott sebességből (Indicated Airspeed, True airspeed), stb, stb, nagyon sok mindent lehet vele számolni.

Nem elektronikus számítógépre kell gondolni azért, hanem egyszerű egymáson forgó körlapokból. Két oldala van, az egyiken (itt látható) számokkal lehet dolgozni, a másik oldalán pedig széllel (erről nem találtam jó képet hirtelen). Érdekes kis ketyere (bár állítólag a számítós oldala tulajdonképpen egy logarléc vagy mi a szösznek hívják, amit régen használtak iskolában is). Ami mégis ágymunkába üldöz az elején az az, hogy nagyon kell figyelni a tizedesjegyre és fejben ellenőrizni (durván) az eredményt.

Összeségében már sikerült a tanulási folyamat felén túljutni. Számításaim szerint másfél hét múlvára végzek az anyaggal, utána majd csak állandó ismétlésre lesz szükség :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.