Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

13. nap   (Finnország)   
Elkezdődött hát sorozatban a 13. munkanapom. De holnap végre megtöröm a sorozatot, meg talán ez a mai sem lesz annyira maximálisan komoly, főleg ha nem csúsznak be hibák abba, amit felügyelni kell. Ugyanakkor ez az első alkalom, hogy kocsival jöttem dolgozni. Szép kis föld alatti parkolója van a cégnek, bár kicsit szűkös. Így a helyekért fizetni kell meg sorbanállni.

Most szombat reggel az utak teljesen kihaltak voltak (ugye mindenki emlékszik mit csinálnak a finnek péntek este :-P ), és igy nagyjából 20-25 perc volt az út, vagyis kb annyi mint normálisan vonattal. Na most hétköznap a forgalom csak több lenne (és bizony reggelente meg délután Helsinkiben van "kis" forgalom), úgyhogy nem hiszem, hogy egyhamar saját parkolóhelyet akarnék itt magamnak (ma kölcsönbe kaptam :-) ).

Remélem azért hamar vége lesz ennek a munka dolognak, mert az idei repülési év "megnyitó ünnepségét" tartják Malmiban a repülőtéren (repülőklub), ahol esetleg még potyautasnak is el lehet menni repülni, meg van makkara sütés. Az idő is alkalmas hozzá, CAVOK van, ahogy a légiforgalomban szokás mondani (vagyis nincs csapadék, nincs felhő, jó a látotávolság). Az égen egyetlen felhő sincs, a nap kellemesen süt (bár azért hideg van, -10 körül). A nap igazából annyira süt, hogy kénytelen voltam napszemüveggel vezetni :-P

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.