Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Medical Certificate   (Repülő)   
Megkaptam a finn légiforgalmi felügyelettől egészségügyi alkalmasságomat igazoló papíromat. Ezzel azt igazolom, hogy alkalmas vagyok repülőgépet vezetni. Ma aláírtam tanulási szerződést is, úgyhogy egy-két héten belül kapok egy rakás könyvet (ilyen izgalmas témákkal, mint pl. légi jog), és ezek olvasása illetve tanulása lesz a következő lépcső (április folyamán). Ha minden jól megy, talán májusban már volán .. mit beszélek ... szarvkormány mögé ülhetek ;-)

Azért sokáig tartott rászánni magam végre erre a repülős dologra. Volt ugye sokáig ez a légiforgalmi irányítósdi, de az talán másfajta és nagyobb áldozatot követelne, mint ez a repülőgépvezetés. Ezt ugyanis lehet hobbiként is csinálni, míg légiforgalmat irányítani sajnos nem. Mellette pedig valami másik állásban lenni képtelenség (a hosszú oktatás miatt). Igaz, légiforgalmi irányítónak tanulni nagyságrendekkel olcsóbb is :-|

Akik régebb óta ismernek tudják, hogy mindig volt bennem ilyen nagyfokú lelkesedés a repülés világa felé (mint említettem, főleg légiforgalmi irányítás felé). Igazából egy évvel ezelőttig maga a repülés annyira komolyan nem is foglalkoztatott. Azért a döntésben nagy segítsége volt annak, amiről már írtam: hogy itt szállnak le és fel a gépek a ház felett. Ha kocogni megyek egy szép napsütéses délután, lehet nézni az eget, ahogy sorban jönnek a gépek párhuzamos megközelítésre (Pheel szerint ilyen helyen lakni csak ilyen nemnormálisnak lehet nagy élmény, mint én :-D )

Arra jutottam, hogy ha előbb költözöm közelebb egy repülőtérhez, lehet előbb megszületik az elhatározás is. Azért remélem sikerül nem nagyon megbánni majd! :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.