Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Helsinki-Malmi repülőklub   (Repülő)   
Tegnap jártam a Helsinki-Malmi (EFHF) repülőtéren. Ha esetleg valaki nem tudná, ez nem a nagy, nemzetközi repülőtér errefelé (az a Helsinki-Vantaa, EFHK), hanem éppen egy kicsi, kisgépes repülőtér.

A múlt héten ugyanis kapcsolatba léptem a Malmi repülőklubbal, és tegnap mivel volt szokásos szombatonkénti összejövetelük, elnéztem rá. Többek között információkat gyűjteni a PPL képzésről (Private Pilots Licence). Meg megismertem pár repülni tanulót, néhány "igazi" pilótát (kisgépekest) meg a finn virtuális légiirányítás egyik tagját.

Ez utóbbi azért volt hasznos, mert már régebb óta töröm a fejem, hogyha végre lesz ADSLem itthon, kéne megint légiforgalmat irányítani (elvégre még csak 6 hete rendeltem, úgyhogy nem késik sokat :-) ). Ezen a mobiltelefonos neten keresztül nem sok mindent lehet csinálni. Mert bár gyors, azért eléggé korlátozott.

Az előbbi dolog meg (repülős emberek megismerése, tanfolyam infó) azért érdekel, mert talán sikerült végre rászánni magam (meg egy nagy adag pénzt), hogy elkezdjek repülővezetőset játszani. Még nem tudok részleteket pontosan, azok csak lassan alakulnak. Bár vagy két hete az ejtőernyőzésen is gondolkoztam erősen, azt hiszem az mégiscsak kicsit távol áll tőlem. Nem hiszem, hogy - legyen bármi is a hátamon - ki mernék ugrani egy repülőből, ami jóóóó magasan repül. Vagy néha nem is olyan magasan :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.