Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Repülés, MS teszt, sztrájk   (Freetime)   
A múlt héten túl sok repüléssel kapcsolatos inger ért. Meg ejtőernyőzéssel kacsolatosan is. Nem beszélve arról, hogy a Helsinkii repülőtér (EFHK) ILS megközelítő eljárása alatt lakom (4R/4L pálya megközelítése). Így az ablakomból is sok repülőt lehet látni, nem beszélve, hogy reprádión fogható a légiforgalmi irányítás.

Mindezek következménye az lett, hogy beszereztem egy Flight Simulator 2004-et meg egy joysticket, és a hétvége jelentős részét repülési ismereteim bővítésére fordítottam. Majdnem a tanulás kárára ment a dolog - ma ugyanis voltam megmint Microsoft certifikálós vizsgán, és erre azért nem árt felkészülni.

Bár eredmény majd 3 hónap múlva várható, mivel ez ilyen Beta vizsga volt, vagyis még a vizsgát is csak tesztelik. És ilyenkor nem mondanak egyből eredményt. Szerintem borzalmas dolog így várni rá, úgyhogy szerintem legközelebb nem is nagyon fogok ilyen béta vizsgára jelentkezni.

De visszatérve a repülésre, pénteken menni kellett az új függönyömért. Az út amin menni kellett szintén a fentebb említett közelítő eljárás alatt fekszik, csak drasztikusan közelebb a reptérhez (értsd: lentebb vannak a gépek! :-)). Tudom, hogy butaság, meg hülyeség és veszélyes, de nem tudtam megállni nem nézni a sok repülőt. Igazság szerint nem lenne szabad vezessek repülőtérhez közel :-P

Ma reggelre aztán maradt a hideg, de lett nagy hóesés. De ami még rosszabb, hatalmas sztrájk vette kezdetét, finnország buszközlekedésének (helyi járatok, helyközi járatok) a fele legalább nem jár, ugyanígy nincs szemétszállítás és árufuvarozás sem. Legközelebb szerdán tárgyalnak, addig biztosan tart, de az álláspontok állítólag nagyon messze vannak egymástól. A sztrájk országszerte állítólag mintegy félmillió ember munkába járását akadályozza. Igazán elhanyagolható szám ;-) A boltok áruszállítása is érintett, bár a boltok elvileg felkészültek készlethalmozással, és másfél hétig nem kéne legyen probléma. Kíváncsi leszek mi lesz a vége.

Azért érdekes, hogy amelyik buszoscég pl. sztrájkol, ott a buszvezetők közül SENKI sem vezet. Nem úgy mint otthon, ahol a MÁVos sztrájk alatt azért egy-két vonatot elengednek általában. De hát nálunk sok mindent nem tudnak rendesen csinálni :P

(egy-két busz itt is jár, de azt úgymond a céges vezetők vezetik, nem pedig a munkások. Persze ez csak csepp a tengerben, mert nem oldja meg a rengeteg kieső járatot).

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.