Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Nousukausi   (Múvi)   
Bár a címben említett Nousukausi című film otthoni beszerezhetősége valószínűleg eléggé korlátozott, azért írok róla itt. Finn filmről van szó (a DVD változatban elvileg van angol felirat :-), amit tegnap néztem meg. Bár a film finn, egy nagyon jó magyar ismerősöm ajánlotta.

A film történetét (a poén lelővése nélkül) úgy lehetne összefoglalni, hogy van egy házaspár. A férj valami számítógépes emberke, a feleség meg webgrafikus. És szeretnének valami igazán emlékezetes nyaralást. Épp kapóra jön nekik, hogy egy utazási iroda "szereputazásokat" ajánl, hogy megismerhessék egymást meg önmagukat jobban. Az "utazás" lényege, hogy egy hónapig munkanélküliek lesznek. A korábbi házukat, autójukat, hitelkártyájukat és egyéb ingóságukat hátrahagyva egy lerobbant albérletbe költöznek, ahol csak a munkanélküli segélynek megfelelő heti pénzből kell boldogulniuk. Aztán persze érdekes dolgok derülnek ki az utazási irodáról :-)

A legutóbbi finn filmes élményemhez képest ez sokkal jobban tetszett. Itt még a színészi játék is tetszett, meg a történet is mókás volt. A film második felében meg lehetett izgulni, hogy hogyan is fog végül véget érni. Úgyhogy akit érdekel, annak csak ajánlani tudom!

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.