Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Post-költözés   (Finnország)   
Megvolt hát a költözés, kisebb nagyobb gondokon túl immár saját albérletben lakom. Lett ágyam, székem, íroasztalom. Szerencsére egy ismerősöm segített őket összerakni, mert egyedül biztos nem ment volna. Ő meg már korábban is dolgozott (nyári munkaként) valami bútorboltban. Persze azért minden nem ment simán, mert voltak dolgok, amikre nem gondoltam. De első költözésnél ez (talán) rendben van :)

Például lámpák. Valahogy nem volt eszemben, hogy talán nem lesznek itt lámpák. Pedig hát nem voltak. Úgyhogy a költözés napján gyors megoldásként egy földön álló lámpát vettem, és aztán tegnap szereztem be hagyományos mennyezi lámpát. Úgyhogy átestem első lámpaszerelésemen is.

Ma este újra bútorvásárlásba kellene bonyolódnom, tegnap már kinéztem pár cuccot.

Közben munkahelyen beindult a teljes üzem, immár van munka, és lehet dolgozni.

És persze megint fránya hideg van, olyan -15 fok körül. Bár néztem időjárásjelentést, azért erre mégiscsak reggel döbbentem rá, amikor munkába indultam. De szerencsére az állomás közel van, olyan 5-6 perc séta csak. Utána jön a vonat, az 10 perc, és a végén van még újabb 6-7 perc séta. Úgyhogy összeségében kellemes a munkaút, és sokkal gyorsabb, mintha kocsikáznék.

Úgyhogy most kisebb nagyobb lakásberendézi dolgokkal vagyok elfoglalva legnagyobbrészt. Amihez egyáltalán nem értek (és elkélne valami női segítség :) az a függönyök. :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.