Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hűvös élmények   (Kocsi)   
Azt hiszem saját hidegrekordom van - ma reggel -23 volt, ez talán a leghidegebb, amiben (szél nélkül) kinn voltam (és emlékszem rá ... gyerekként lehet volt durvább). És ennek kapcsán újabb kocsis élményekkel lettem gazdagabb.

Amikor leértem a parkolóba valaki épp melegítő nélküli autójával küzdött, hogy elinduljon. Nem tudtam igazából nekem mennyire hatékony ilyen időben a sugárzó melegítő ami nekem van a kocsiban. Egy icipicit bizonytalankodott, de első próbálkozásra beindult. Azért elgondolkoztató, hogy mi lesz ha hidegebb lesz ...

Elég volt egyetlen lehellet az ablakra, máris befagyott belülről. Bekapcsoltam a hátó ablak fűtését, aztán kitolattam és elindultam. Újabban azzal próbálkoztam, hogy közvetlenül indulás után nem fújatok levegőt, mert csak hideget fúj, és anélkül is hűvös van. De így -15 alatt levegőfújás nélkül kb fél perc alatt megszűnik a kilátás előre, úgyhogy inkább gyengén bár, de jön a levegő.

Csak óvatosan mertem a gázra lépni, mert elég bizonytalanságot keltő hangokat hallatott a motor, de azért gurultunk. Úgyhogy óvatosan nekivágtam. A hátsó ablak melegítő eléggé elvesztette hatását. Mire beértem a céghez, vékony olvadt vonalak kezdtek feltűnni már, de nem volt túl biztató. Az út végére már kezdett magára találni a motor is. De nem is akarom elképzelni mi lenne motorfűtés nélkül.

És az idő csak hűlni fog tovább, holnap reggelre -30at igértek. Azon gondolkoztam mi van ha nem indul be a kocsi ... mert hogy olyan időben én be nem gyalogolok, az biztos. Így is három póló/pulóver meg két nadrág van már rajtam (nem számítva a kabát-sapka-kesztyű-sál dolgokat), de lehet növelni kéne az adagot :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.