Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

C#.NET és VB.NET, part 2   (CubeHead)   
Játszottam kicsit tovább ezzel a VB.NET csodával. Egyre inkább meggyőződésem, hogy mekkora kitolás is van folyamatban. Azt mondják a C# meg VB.NET nyelv egyenrangú (mint bármelyik .NET nyelv egyébként) ... ez így is van, de az IDE különbségei fájdalmasak.

Megint belemerülök mélyre. Refactoring.

C# IDEben csodálatos eszközök vannak metódusok kiemelésére már meglévő kódból, pusztán hívási szintaxis alapján metódustörzs generálás, átnevezés, propertyk képzése fieldekhez, stb, stb. Ezek mind automatikusan elvégezhetők C# IDEben, és rengeteg időt megtakarítanak.

Nem úgy VB.NETben, ahol mindezeket kézzel kell elvégezni. Persze úgy is fel lehet fogni a dolgot, aki már VB.NETben csinálja a dolgait, legalább szívjon egy kicsit már ő is :-)

Másik érdekes megfigyelés, hogy ugye a C/C++/C#/Java vonalon az egyenlőség tesztelése és az értékadás két külön operátor. Így pl lehet egy if-ben értéket adni és utána tesztelni is. Azt hiszem minket is próbáltak még anno Programozás 1 tárgyból rémisztgetni ilyen konsutrkciókkal. Hát VB.NETben nincs ilyen probléma, mert ott nem lehet ilyet leírni. Elég baj is ez néhány helyen, mert pl. két sorral hosszabb ciklusokat kell írni.

Szóval továbbra is kitartok amellett, hogy ez egy mókás experience nekem, meg hogy továbbra sem akarom fikázni egyik vagy másik nyelvet ... csupán leírom mit tapasztaltam :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.