Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Google Desktop Search   (CubeHead)   
Tegnap a munkahelyemen megismertettek a Google Desktop Search nevű dologgal. Aki esetleg nem tudná, ez egy asztali kereső motor, vagyis mindenkinek a saját gépén fut, ott csinál indexet, és ott lehet keresni. Végigmássza a fileokat, amik a gépen vannak, sokba bele is néz (tehát a tartalmat is nézi). Ezek után egy kényelmes felületen keresztül lehet vele keresni.

Ma reggelre lett készen a munkahelyi gépem indexelése. Ez egy kicsit eltartós folyamat. Aztán kipróbálhattam végre teljes egészében. Nagyon kellemes volt vele dolgozni, pillanatok alatt megtalálhatók olyan dokumentumok, amiket amúgy keresgélni kellene, hogy merre raktam el. A forráskódokba is belenéz, az emailekben is tud keresni, és mindezt a megszokott Google felületen át lehet csinálni vagy pedig spéci deskbar nevű dologban.

Összeségében nekem nagyon tetszett a dolog, csak nem vagyok benne biztos, hogy itthon is akarnék fél-egy gigás index filet magamnak, valamint 30 megányi processt, ami fut a háttérben. Munkahelyen mindesetre érdekes volt kipróbálni meg használhatni.

Kipróbáltam a Microsoft féle MSN Desktop Searchet is, de az kevésbé volt megnyerő. Mindenesetre egyenlőre itthon egyiket sem fogom kipróbálni, mégha odabenn nagyon is hasznosnak találom.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.