Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Csökkent a mozilátogatottság   (Múvi)   
Érdekes dolgokat olvasni neten - magyarul persze. Azt írják, csökkent a moziba látogatók száma. Az egyik oldal még mókásan a címben megjegyzi, hogy a kalóz DVD-k miatt. De persze a cikkben már csak sima DVDről olvasni. Azért ezt kicsit undorítónak tartom, hogy minden kenjünk a kalózokra. Említett cikk itt.

A másik cikk már egyből a DVD eladásokra irányítja az okot (Mozi helyett a DVD-re szavaznak a magyarok).

Maga a folyamat szerintem nem meglepő. Még a néhány évvel ezelőtti szinthez képest is sokkal szarabb filmek mennek a mozikban, egy-két ritka kivételtől eltekintve. Nem is csodálom, hogy az emberek nem akarnak ezekre elmenni.

Bár az itthoni DVD árakról mit sem tudok, Finnországban legalábbis nagyon hamar zuhannak lefelé, és 10 euró vagy az alatti összeget még esetleg én sem sajnálok kiadni egy filmért (+ otthon még reklám sincs, olcsó a nasi, stb, stb :-) Persze én személy szerint inkább régebbi dolgokat szoktam néha összeszedni boltokból, és azokat is elég olcsón. Másik szempontom, hogy általában csak olyan filmet veszek amit már láttam egyszer pl. moziban (vagy kalózmásolaton). Olyan sok szar van, hogy hülyeségre nem szívesen szórom a pénzem.

Visszatérve a mozikra, ha igényes és jó filmeket csinálnának, akkor talán többen mennének a mozikba. Nem pedig vernék magukat a kalózmásolatok elterjedése miatt. A zenéről is ugyanez a véleményem, ha rendes zenét csinálnának, és nem ilyen drágán adnák a CDket (mert ugye kell a pénz a másolásvédelem kifejlesztésére :P), vagy olyan CDt csinálnának ami lejátszható PCn, lehet többen vásárolnák azokat. Meg ahogy már sokan mondták, az hogy letöltök valamit, nem jelenti azt, hogy meg is venném, ha nem lehetne letölteni. Nagy tévedés.

De erről a témáról asszem elég ennyi, már máskor is irkáltam róla, és amúgy is semmi értelme :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.