Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Karácsonyi vakáció otthon   (Megint Mo.)   
Tegnap éjjel indultam el hazafelé. Vagyis péntek hajnalban, fél háromkor vágtam neki az útnak kocsival. Igazat kell adjak Barnának az éjszaka ezen szakaszában bekövetkező álmosító hatásról. Habár aludtam előtte néhány órát, hajnali négy körülre már nagyon álmos voltam, és el akartam aludni a kormány mögött. Úgyhogy rövid megállást iktattam be, ahol ittam egy kapucsinót (bár a finneknek elég érdekes képe van arról, ennek hogyan kell kinéznie :). De azt hiszem a fő segítség a -16 fok volt, ami odakinn várt. Attól aztán könnyű felébredni.

Még egyszer álltam meg útközben, mielőtt röviddel hat előtt a reptérre értem. Itt aztán beálltam a vakációs parkolóházba. Itt lehet állni akár két hetet is, elfogadható áron. És van tető a kocsi felett, no meg őrzött,védett parkoló. Jobb megoldásnak tűnt, mint a lakás parkolójában hagyni, felügyelet nélkül, főleg hogy jön a szilveszter, és olyankor rakétáznak meg petárdáznak.

A reptéren jókora hosszú kígyózó sort kellett végigállni. A checkin simán ment, meg sem akarták mérni a kézipoggyászomat, pedig simán letiltottak volna, olyan nehéz volt :)

A biztonsági ellenőrzés egyre durvább, már a laptopomat is ki kell szedni a táskából. Baromira örültem, hogy két csomaggal, kabáttal, kulcsokkal és mindennel még pakoljam ki a laptomat is. Remélem csak időleges szabályozás. De végül is ők tudják, csak így tovább tartom fel a sort :)

A reptéren aztán ettem valamit, mert már kezdett kilyukadni a gyomrom. Utána egy 3G+PDA+MSN kombóba kezdtem, némi netböngészéssel. Nagy meglepetésemre Gab007 már kora reggel (magyar idő szerint valamivel 6 után) bejelentkezett. Az is kiderült, épp Pestre készül, és a beszélgetés oda jutott, hogy talán jól fog elsülni, ha értem jön Ferihegyre, és nem kell buszozzak (vagy taxizzak) keletibe, hogy aztán ICn jöhessek haza. Nagy "szeretetem" a MÁV iránt szintén azt sugallta, jobb lesz nekem kocsival.

Így végül is két IC jegyet foglaltam le, amiket nem utaztam le. Annyira nem zavar a dolog, így azért sokkal jobb volt hazaérkezni.

Délután aztán alukáltam kicsit, de nem csináltam semmi komolyat. Jó dolog a wireless lan, ami itthon van, TV előttről netezni mindig olyan kellemes :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.