Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Karácsony, munka   (Finnország)   
Akartam ma menni bevásárolni a városba, de úgy tűnik nem csak nekem lett ilyen gondolatom, hanem csomó helyi lakos is éppen a mai napot választotta. Akkora dugó volt a városban, hogy még múlt hétvégén sem voltak ennyien, pedig akkor is bevásárlás volt. Hatalmas kocsisorok araszoltak mindenfelé, és kénytelen voltam feladni a küzdelmet alkalmas parkoló és hatalmas tömeg miatt. Végül fél óra tötymörgés után jutottam ki a belvárosból - ami egyébként nem is olyan hatalmas.

Ma kaptam állásajánlatot máshonnan. Mostmár talán ide is lemerem írni, hogy ez a munkakeresés eredménye, ami az elmúlt másfél - két hónapban haladt. Ez az állás a fővárosban van, innen messzebb, de onnan közelebb van haza. Bár a váltás oka nem elsősorban ez. Erről még talán majd kell ide írjak azt hiszem, de majd csak ha távolabb leszek a mostani és közelebb az új munkához.

A mostani főnököm amúgy nem volt teljesen odáig a hírért, és még holnap is folytatjuk a megbeszélést vele, bár én azt hiszem már döntöttem, és sajnos nem a javára.

Lakótársak most készülődnek hazafelé, ők holnap reggeli repülővel indulnak 1 hónapra karácsonyi vakációzni. Én még a holnapi napot itt töltöm, este talán megyek ismerősökhöz karácsonyozni, meg napközben újabb próbát teszek a városba, ezúttal azonban gyalog :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.