Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Tél ismét   (Finnország)   
Végre megint tél van, ma is -10 fok volt, meg tegnap is. A hó nem latyakos és olvadt, hanem olyan jó kis ropogós. Remélem így is marad, mert az örökös "tavasz" (vagyis amikor folyton olvad) kicsit nem jó. Konkrétan ezért nem szeretem otthon Mo-n a telet, mert gyakorlatilag nincs rendes.

Tegnap voltam kicsit vezetni. Amolyan 50-60 km-t csak, éppen csak bejáratni az autót. Merthogy hétközben normálisan nem túl sokat megy, és ilyen hidegben ez talán nem túl jó. Utána voltam a városban, ami persze dugig van emberekkel, és mindenki minden marhaságot vásárol. Karácsony lesz persze, így ez érthető is. Én már majdnem készen is vagyok az ajándékvásárlással, bár ez az év azt hiszem elég nehézre sikeredett. Több év óta nem volt ilyen nehéz megfelelő dolgokat találni, de azért remélem sikerrel jártam.

Ma csak kicsit sétáltam odakinn meg fotózgattam. Napközben (ugye most itt 5 órát van fenn a nap, és akkor sem túl magasan :) derült idő volt, még a nap is sütött kicsit. Persze emiatt megfelelően hideg is volt. Délután még valami hó is szállíngózott. Aztán most megint felhősek vagyunk, és picit fentebb ment a hőmérő, már "csak" -7 fok van.

Hétvégén megint elkapott a Csillagkapu mánia, a 7. és az 5. évad válogatott részeit tekintettem meg újra. Nem tudnám elmagyarázni, mi fog meg ebben a sorozatban, de egy-két gyengébb rész kivételével mindent részt izgalommal eltelve nézek megint, pedig ugye tavaly már egyszer végignéztem mindent.

Holnap megint munkanap lesz, és már most nincs kedvem felkelni :) De már csak 4 nap, és utána egy kis szünet következik, otthon. Már előre örülök, hogy ismét utazhatok MÁVval :-|

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.