Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Havazás   (Finnország)   
Úgy hallottam, otthon milyen jó idő lett, főleg a hétvégén. Hát itt sikerült havaznia a hétvégén, ma is hűvöske volt egész nap (0 alatt), és az utak jegesek. Úgyhogy azt hiszem hivatalosan is tekinthetjük a tél kezdetének. Annak ellenére, hogy hét végén talán melegebb lesz, csakúgy mint a jövő héten. Persze elképzelhető, hogy téved az előrejelzés.

Tegnap vezettem is kicsit, egy közeli Petäjävesi nevű helyre. Barna is jött velem, ő fotózgatott. A táj arrafelé talán kevésbé volt havas, útközben viszont mintha a tél közepébe csöppentünk volna, olyan fehér volt az erdő. Pedig az egész út mindössze 35 km egy irányba.

Bár nekem azt mondták, még szöges gumival is vezessek óvatosan, eddig nem tapasztaltam, hogy csúszna az út. A céges parkoló is fel volt fagyva reggel, mégis gond nélkül sikerült beállni. Úgyhogy azt hiszem hinnem kell a szöges gumi hatékonyságában (bár azért ettől függetlenül óvatosan vezetek).

Otthon is árulnak hasonló téli gumit, csak szögek nélkül persze. Ott tilos, itt ajánlott. Egyébként (ez itt a reklám helye lesz) Nokian Hakkapeliitta 4 típusú gumit sikerült a téli felnikre rakatni. Kicsit borsos volt az áruk (bár nem vészesen), de azért remélem jó befektetés volt. Mindenesetre olcsóbb volt itt, mint otthon. Nem sok ilyen áru van ám! :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.