Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Itt a tél?   (Finnország)   
Úgy tűnik lassan ide is ideért a tél. Ma reggel ugyan 1-2 fok volt, de a szélvédőm már befagyott. Szerencsére tegnap sikerült jégkaparót venni - fémélűt, nem műanyagot, mint amilyeneket otthon árulnak. Úgyhogy a jég nem okozott problémát. Legalábbis az ablakon. Az utak is eléggé szárazak voltak, de gyakorlatilag bármelyik nap jöhet a lefagyás :-)

Most napközben sincs túl meleg, 4 fok körül. Holnap már talán kis havazás is lesz. Aztán kicsit melegebb idő lesz a hétvégén, jövő héten pedig indul a hideg (mínuszok).

Úgyhogy épp időben ma délután megyek és szerzek szöges téligumit. Ez otthon tilos, itt viszont érdemes dolog. A nyári gumit pedig valahogy el kell rakjam a szobámba majd, azt hiszem az ágy alá.

A fákon itt már amúgy nem sok levél maradt (kivéve persze az örökzöldeket), és a sapka-sál-kesztyű is időszerűvé vált.

Tegnap mosni is kénytelen voltam, hatalmas adag szennyes gyűlt össze, részben mielőtt elindultam, részben otthon is. Időt ugyan nem foglaltam, de szerencsére a 6 órás ügyfél elfelejtett megjelenni, így az ő idejében én mostam :-)

Este még saunáztam is egyet, bár kicsit úgy éreztem elszoktam tőle, mert nagyon melegnek éreztem. De nem baj, ma majd újrajátszás következik.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.