Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Mobiltelefonok   (CubeHead)   
Nézegettem most megint neten különböző gyártók különböző telefonjait. Elképesztő, hogy mennyire lecsökkentek az akkuidők. Régebben még másfél hetet is kibírt egy telefon, kicsit intenzívebb használattal is akár egy hetet. Ami nekem most van, az maximum 5 nap (de akkor eléggé nem használtam), de amik meg most vannak reklámozva, azok (állítólag) 1-2 napot bírnak, gyakorlatilag majdnem minden nap kell őket tölteni. Különösen igaz ez az újabb (3G, nagykamera, mp3, stb) telefonokra.

Nem is csodálkozom, hogy egy nemrégi felmérés szerint az emberek hosszú akkuidőt akarnak. Ezekkel az újakkal már utazni sem nagyon lehet - ha nincs konnektorod/autóscsatlakozód/stb akkor nagy meglepetés érhet egy hosszabb úton, világtelefon ide vagy oda.

Bezzeg sok szar letölthető csörgés, színes mozgó hangos szagos baromság van bennük. De bluetooth/infra is kezd mostoha lenni, pedig azok nem is hülyeségek. Szóval nem igazán tetszik (nekem legalábbis) merre járunk éppen, csak remélni merem, hogy ezen gyengébb területeken is fejlődnek majd a telefonok...

...bár...

Ha belegondolok, hogy itthon is hogy vett telefont egy nő (fájdalmak közd vergődve voltam fül és szemtanúja) .... amikor a telefonokból az nyert, ami szép színes volt, piros a "bőre", és nagyon szépen szólt. Komolyan nagy elvárások egy telefonnal szemben :P Dehát értem én, hogy sajnos ez kell az embereknek :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.