Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Kalandjátékok   (CubeHead)   
Még élek, csak régen nem sikerült írni ide. Fekszem, több kevesebb sikerrel, mert két hetet végigfeküdni így "egészségesen" azért nem kis erőfeszítés. Hála az égnek a notebookokért, így legalább gépezni tudok egyszerűen.

Játszom, programozom, ezzel ki is merül a napi programom. Tegnap pl. a Secret of Monkey Island című játékkal játszottam. Aki esetleg nem ismeri, annak elárulom, hogy 1990-ben jelent meg, és manapság már boltokban sem kapható. Kalandjátékról van szó, méghozzá a jobbik fajtából, amivel manapság az embereknek nem lenne türelme játszani.

Érdekes, hogy mennyire visszafejlődött a kalandjátékok ipara. Amig csak szöveges alapúak voltak, addig még csináltak nagy kihívásokat, hosszú játékokat, amelyekkel napokat de könnyedén akár heteket sőt egyes esetekben hónapokat is el lehetett kínlódni (azért a profik esetében maradjunk csak a heteknél :-) ). Sokkal több minden volt beléjük rakva, sőt, még akadtak "felesleges" dolgok is, olyan tárgyak, amelyek semmire sem voltak jók.

Manapság már ritka igazán jó kalandjátékot kapni. Sajnos.

Ez a játék ugyan DOS alá van írva, azonban hála egy mai "csodának", könnyedén játszható Windows XP, Linux vagy éppen Macintosh alapú gépeken. A program neve, ami lehetővé teszi azt: DOSBox, amely egy x86 emulátor. Nagyszerűen működik, és végre könnyedén lehet a régi játékokkal is bíbelődni. Már csak a beszerzésük lehet probléma, sokszor már nem is árulják őket ... dehát ugye vannak alternatív beszerzési lehetőségek :D

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.