Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Back @ the north pole :P   (Finnország)   
Azt hiszem még itt az ideje, hogy így január végén egy utolsó bejegyzést tegyek,főleg hogy kicsit elmaradtam ezekkel.

Pont két hete, hogy ismét Finnországban vagyok. Az utazás kellemesen telt, a repülőben alig voltak emberek. Finnország fölött vastag felhőtakaró volt, amelybe leszállás közben repültünk bele. A gépet azonnal rázni kezdte a szél - semmi szokatlan, kis turbulencia.

De amikor a felsők alsó határát közelítettük meg, és hol kibukkantunk, hol eltüntünk, akkor kicsit mókásabb lett a helyzet. Már final-en voltunk - ráfordulva a kifutópályára. A szél olyan erős lett, hogy csak úgy dobálta a gépet jobbra balra, meg néha fel le. Akár egy papírrepülőn ültem volna. Jó nagy turbulencia volt, szerintem még sosem volt ekkorám, pedig jópárszor megkaptam már durván. Most tehát a 98-as egyiptomi repülőút rekordját megdöntve új turbulencia rekordom van :-)

Finnországban esett az eső. Hó pedig csak nyomokban volt. Ahogy a busz észak felé haladt, azért valami hómaradvány csak került, de minden olvadt, esett az eső. Undorító idő volt. Aztán két napra ra szombaton megjöttek az új szobatársaim is, ezúttal az ITPRO következő különítményéből két magyart kaptam - de hát én kértem, hogy így legyen.

Aztán lassan havazni kezdett, lassan hűlt a levegő, és mára már ott tartunk, hogy elég tisztességes hó van odakinn, és a hőmérséklet is kielégító -12 fok jelenleg. Hatalmas hókupacok állnak mindenhol (2+ méteresek), és mindenfelé sok a hó, a fákon is. Úgyhogy végre teljesen téli érzéseim lehetnek :-)

Időközben megpróbáltam elintézni ügyeket is. Tartózkodás, munkaengedély (ez utóbbit a cég intézte, szerencsére), adóbevallás (ezt pedig köszönhetően a lustaságomnak holnap meg be kéne dobni :)

A munkahelyen folytatódik a munka, érdekesebb-unalmasabb nem túl nagy projekteket kaptam, amelyek azért is váltogatják egymást, mert hol ennek hol annak kell megállítani a fejlesztését.

Külön érdekesség, hogy húgom is Finnországban van jelenleg, sőt, ennél is pontosabban éppen itt Jyväskyläben. Ő ugyan csak fél évre jött, tanulgatni, nem pedig ilyen jövőbe tekintően mint én. :-)

Holnap pizzanap lesz a cégnél. Végre :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.