Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Router & ónos eső   (CubeHead)   
Last day @ home, mondhatnám. Megfizettem egy tartózást ma, amivel már jó régóta lógok (1+ év), még kamat nélkül sikerült. Kicsit bánt, hogy eddig húzódott a dolog, de így letudva azért már jobb :)

Ma sikerült itthonra egy uj internet routert beszerezni. A korábbi D-Link egység helyére egy Linksys típusjelzésű készülék került. A korábbit még több mint egy hete komoly tesztelésnek és kínzásnak vetettem alá, mivel gondok voltak a hálózati forgalom vezérlésével. És ezzel a mostanival sokkal gyorsabbnak tűnnek a dolgok. Főleg ha egyszerre több szállon és több géppel netezünk, netalán valaki még játszik is, sokkal gyorsabb. Arról nem is beszélve, hogy ez már hipercsuda wireless, és így most is a nappaliból netezek, távol a szobámtól és hálózati kábelektől :)

Úgy tűnik holnap megkisértjük a sorsot, és autóval vágunk neki a reptérre vivő remélhetőleg száraz útnak. Ha minden jól megy, akkor nem lesz túlzott jég, maximum csak borzalmas köd. A repülőgép aztán 10:20-kor indul Ferihegyről. Nem tudom igazából hogyan voltak képesek ilyen rosszul csinálni a repülő menetrendjét, vagy túl korán vagy túl későn :) - de hát ez már évek óta így van.

Persze ahhoz képest, hogy a repülőút csak 2 óra 20 perc, maga az utazás lényegesen több időt vesz igénybe, bizonyos szárazföldi epizódok miatt. De hát mindegy, egyszer csak odaérek majd. Mostmég azon reménykedem, hogy az ottani internet regisztrációmat nem törölték-e a hosszú kieső időszak alatt. Igen morcos lesze, ha még netem sem lesz holnap :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.