Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Végzés, csillagkapu és munka   (Finnország)   
Beköszöntött a december. Sokan elindultak már hazafelé, akik itt voltak január óta az ITPRO programban. A magyarokat már csak egyedül képviselem (a többiek tegnap már otthon aludtan), ma útnak indult egy lengyel különítmény. Azért még vannak akik tartják a frontot.

A múlt heti havazás és hideg után tegnap viszonylag enyhe idő volt, teljesen a tavaszi olvadás hangulatában telt. Ma már hűvösebb volt, bár még mindíg olvadozott, viszont ismét esett a hó.

Kedden túlestem a diploma szemináriumomon, ma pedig megírtam az önértékelést hozzá. Ezzel az itteni tanulmányok végleg a végükhöz közelednek. Bár a diplomamunkám is megvan, bekötve, ahogy kell. Már csak a diploma hiányzik, remélem hamarosan az is a kezembe kerül.

Ma megérkezett a repülőjegyem is. Frissítettem rajta a visszatérési dátumot, és az utazási iroda most küldte vissza. Már csak 15 nap ... lehet kezdenem a visszaszámolást. Persze az otthoni vakációm sem lesz végérvényű, januárban jövök vissza ismét dolgozni. A múlt héten sikerült végre tető alá hozni a szerződésem, így határozatlan idejű szerződéssel rendelkezem. Bele sem akarok gondolni a sok papírba és engedélybe, amit még intéznem kell.

A Csillagkapunak lassan vége. Már a 8. szériát nézem, és ez már nem is DVDről van, mivel még most megy a TVben is. A scifi channel HDTV verziójából lett leszedve amit épp nézek. Két hónap alatt sikerült 160 részt megnézni, ami szerintem nem rossz teljesítmény, bár biztos sokan gondolják, hogy értelmesebben is tölthetném az időmet :)

Most pedig megyek vacsorát készíteni.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.