Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Kiskarácsony, cégesen   (It's Party Time!)   
Sallala. Majdnem másfél hete már, hogy kiskarácsony volt a céggel.

Busszal vágtunk neki a jó órás útnak, amelynek végén egy kőkorszaki faluba (ez volt a neve ... ahhoz képest azért jó modern volt) érkeztünk. Ekkora már kezdett hangulat is lenni, mivel a buszban volt ám kis alkoholos dolog is. Konkretán rekeszek tele :)

A faluban aztán csapatokra osztottak bennünket, és verseny kezdődött. Az intellektuális számban, ahol különböző régi eszközöket kellett megnevezni, a háttérbe vonultam - még magyarul sem biztos, hogy menne ez a dolog, hátmég finnül.

Aztán volt baltadobálás. Ijászat. Gerelyhajításszerűdolog. Ez utóbbi valami nyéllel kellet a (mű)rénszarvas felé hajítani, és találatot elérni. Aztán volt még olyan, hogy bekötötték a szemünket, és sorba állítottak minket. A csapat élén haladó emberke egy kötelet kapott a kezébe, ezt kellett követi. A kötél egyszercsak véget ért, ilyenkor tudni lehetett, hogy 3 méteres körzetben van egy másik kötél. Ezt meg kellett találni és folytatni az utat. És ezt legalább 10x ismételni.

A versenyben végül másodikak lettünk. Utána jött a vacsora, természetesen hal (lazac). Utána pedig szaunázás következett.

Rávettek, hogy menjek savusaunába. Ez ilyen füstös szauna dolog, amit egyszer melegítenek fel, és utána sokáig meleg marad - a technológia részleteivel nem rendelkezem. Mindenesetre benn iszonyatos füst van a melegítés alatt, amit később kiszellőztetnek - persze azért utána is bennmarad az illata. Egész kellemes volt, csak azt felejtették el közölni, hogy vigyázzak, mihez érek hozzá. Persze gondolhattam volna magamtól is ezeket a dolgokat, de hát nem jutott eszembe. Igy aztán jópár hatalmas fekete (korom) foltot sikerült összeszednem.

Sauna után még elmentünk egy hotelbe, ahol egy kabaréelőadást néztünk. Ez annyira nem sikerült jól, a dolgok 95%át nem értettem, a maradék 5% pedig egyáltalán nem volt vicces.

A kiskarácsony után jött egy hét, ami eltelt, munkával meg sulival. A diplomamunkám már majdnem teljesen egészen készen van, még egy-két simítás hiányzik belőle, holnap valószínűleg kinyomtatásra kerül.

Aztán előttem van egy CISCO vizsga, egy XML bemutató (ezek holnap), majd valami érettségi teszt, ami szintén a diplomához kell (ez szerda). Jövő héten pedig diplomamunka szeminárium lesz. És utána elmondhatom, hogy elvégeztem az itteni főiskolát :)

Most pedig vissza dolgozni.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.