Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Szülinap & kenyér & bor   (It's Party Time!)   
Megvolt a parti. A házunk melletti kis fedett valamiben (oldalai nincsenek csak teteje) sütöttünk makkarát (kolbászt, továbbra is). Először jött az ötlet, hogy alufólia, mert az a rács ami rajta volt, eléggé piszkosnak tűnt, de aztán mégis bevállaltuk. Néhány ember kivételével az egész ITPro társaság megjelent.

Rafal (az egyik lengyel) kifejezetten nagy gusztussal látott neki az éget kolbászok elfogyasztásának (amiket a tűzből piszkáltunk ki). Peter pedig (o szlovákiából van) megkóstoltatta velünk a borát. Hát hát .. :)

Ez ilyen házi bor, itt lehet csinálni, bár talán ez egyeseket az otthoni tablettás borra emlékeztet. Engem leginkább valami gyümölcslére emlékeztett, hosszas vívódás után arra jutottam, hogy birs vagy körtelé. Persze ez bor. Fehér bor, házilag készített. Fantasztikus. Ja és persze stílszerűen Egri Bikavér feliratú üvegben volt.

Az idő elég borult volt, és a tűz ellenére hamar hideg lett, s ez bizony sokunkat egyre inkább bentebb terelt a házba, úgyhogy így lett véve a közös sütésnek.

Még valami, a kenyér. Házilag készült kenyeret ettünk, Eliza (Lengyelország:) és Peter jóvoltából (ez két különböző kenyeret jelentett). Félelmetes, hogy mennyire jó volt. Leginkább az otthoni kenyérre hasonlít, vagyis eléggé különböző, mint az itteni kenyerek. Bár én személy szerint szeretem az itt kapható különböző kenyereket, azért jó volt ilyen másmilyent is enni.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.