Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Február   (Finnország)   
Elég régóta nem sikerült ide írni semmit, de talán ideje, hogy pótoljam. Már csak annál is inkább, hiszen eredetileg azért kezdtem ide írogatni, hogy ne kelljen mindenkinek újra és újra leírjak mindent. Bár lassan úgy fogom érezni, mintha valami blog szerű dolgot írnék, pedig ilyet sosem szeretnék.

Na lássuk csak, miről nem írtam, mi történt .. elég sok minden. Már lassan három hete, hogy először buliba mentünk. Valami spanyol buli volt, amiről Józsi tudomást szerzett, és végül is elnéztünk oda. Pia nélkül - az még mindig elég drága errefelé. Meg aztán másnapra igérkezett egy nagyobb buli, esetleg oda kéne tartalékolni a dolgokat - főleg siiderit :-) A spanyol buli hangos volt - nem a zene miatt, hanem a spanyolok miatt. Ugyanitt én megismertem Ron-t, egy fickót Kanadából (érdekes, hogy egyrészt mennyi kanadai van errefelé, másrészt hogy miért épp kanadaiakba futok bele...:), aki gyakorlatilag mindenkit ismer errefelé (hogy hogyan, azt nem tudom), mindenesetre elkezdett minket is bemutogatni (pl. osztrák/német csajoknak). Eredetileg Józsi ismerte meg biciklis business kapcsán egyébként (mármint Ront). De aztán viszonylag hamar sikerült erről a buliról távozni.

Másnap aztán white party volt. Errefelé divat színeket adni a buliknak, és pedig abból az apropóból, hogy ilyen színű ruhát kellene viselni. Nem tudom, honnan gondolják, hogy mindenféle színes cuccokat hozok magammal (vagy veszek)? :-) Mindenesetre ezen a bulin iszonyatos tömeg volt, egy idő után mozogni nem lehetett, és pl. az erkélyen keresztül (ablakon át kimászva) gyorsabb volt a közlekedés, mint simán az ajtón és folyosón keresztül.

Aztán következő héten (ez két hete volt éppen ma), voltunk a Hungarologia tanszék ilyen megnyitó estjén, amit az egyetemen rendeztek. Eredetileg úgy gondoltunk (reméltük, sejtettük, vagy ilyesmi), hogy itt esetleg majd meg lehet ismerni további magyarokat, akik szintén itt tanulnak. Akivel én beszéltem az esttel kapcsolatban korábban, ő is hasonló dolgokat mondott. De hát végül is nem nagyon sikerült ilyen embereket megismerni. Találkoztunk viszonyt néhány magyarral, akik huzamosabb ideig itt vannak (voltak/lesznek), néhány finnel, akik tudtak magyarul valamennyit, néhány diákkal, akik tanultak magyarul (vagyis tanulnak, az egyetemen).

A mobil programozás bevezető tárgyunk is véget ért aztán, és lett belőle Symbian programozás, meg Java J2ME programozás. Azon a reggelen amikor az első óránk lett volna ez utóbbi tantárgyból, úgy láttam (döntöttem), hogy van elég kreditem, így végül is most csak a Symbian programozást vettem fel. Elég izgalmas eddig, ráadásul C++ -ban kell csinálni, ami mindenképpen közelebb áll hozzám mint a Java (lásd még állásinterjúk kapcsán lentebb:)

Itt most rövidebb szünet következik, kihagyjunk másfél hetet. A héten megvolt az első állásinterjúnk, egy iskolai projektbe, amelyet egy céggel közösen csinálnak. Sajnos elég sok JAVA technológiás dolog volt benne, és bár bizonyára (?? :-) nem haszontalan dolog ehhez is érteni, én valahogy nem éreztem kedvet hozzá, hogy egész évben ezzel kössem le magam. Továbbra is a C++ felé hajlok - de ezt itt inkább hagyjuk, ez nem techno oldal :)

Szóval eddig összesen egy interjúnk volt, ami azért is furcsa, mert márciustól elvileg már dolgozni kéne. De hát ha nekik nem sürgős, annyira nekem sem :)

Ugorjunk még vissza az elmúlt hétvégére (febr 13-15). Ekkor voltak további színes bulik, pink party meg red party (külön), mondanom sem kell, csupa rózsaszín és piros cuccot hoztam magammal ... de amúgy is mindegy, mert ezeken a bulikon én nem vettem részt.

Közben itt az egyik szlovák srác vezetésével sörfőző műhelyt szerveztek (itt jegyzem meg, aki esetleg nem tudná, hogy utálom a sört, és sosem iszom:). Házi készítésű, kb két hét alatt készül el a remekmű. Az első körből még kóstolhatott mindenki, aztán mostmár átment kicsit üzletiesebb formába ez a dolog. De nem is csodálom, az itteni alkohol árak mellett az így készült sor jóval olcsóbb. Az ízéről én nem tudok nyilatkozni, de állítólag a szénsavat leszámítva elég sör ízű.

Nem tudom szükséges-e külön írnom, hogy szaunázunk. Sokat. :)

Nos, itt tartunk most. Jövő héten szünet lesz (síszünet), végre lesz időnk pihenni (meg CISCO hálozati tervet készíteni). Az azutáni héten már március lesz, és akkor fogunk Tallinnba is menni, egy két napos útra az International Club-bal, ami a főiskolán a nemzetközi diákokkal foglalkozó szervezet. Már azt is tudjuk, hogy reggel 4:15-kor fogunk indulni, ami igen érdekes lesz, az éjszaka közepén kell átgyalogolni a várost :-)


 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.