Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Újdonságok   (Finnország)   
Mindenféle újdonság van, lássuk hát ...

... új telefon. Erről ugyan már írtam egy keveset, de most kicsi ráadás. Eddig végül is kb ok, úgy ahogy hozzászoktam a Windows Mobilehoz. A kontaktok, email stb. már be van állítva rajta és a beállításokkal is kibékültem. Viszont az akkuideje kicsit rövid. Az utóbbi időben a Nokiák ideje már kezdett - minimálisan, de azért kezdett - nőni, de ez a HTC eléggé a mélyponton van, mert aktív használattal a 48 óra már húzós neki. Dehát céges mobil, úgyhogy nem kímélem az akkutöltésekkel :)

... új munkahely. Eddig elégedett vagyok, bár még erősen az ismerkedős részénél tartok csak. Kódot nézegetek, mesélnek nekem róla meg véleményezni kellett más munkáját. De mostmár talán lesz egy-két kisebb saját feladat is, amit meg kell oldani. Egyenlőre az nagyon tetszik, hogy mindenki érti a dolgát és nyitott az új dolgok iránt. És valóban a legújabb dolgokkal kell játszani, nem ragadtunk le 4 évvel ezelőttnél (mint az előző helyen) és aztán megy az egy helyben toporgás. Bürokrácia tekintetében is jóval egyszerűbben mennek itt a dolgok - részben gondolom azért is, mert kis cég (legalábbis az előzőhoz képest). De ezek még csak első benyomások, majd meglátjuk hosszútávon mi a helyzet.

... új jogosítvány. Megkaptam ma a finn jogsimat (és leadtam a magyart, még régi papír alapú volt). 42 évig lesz még érvényes mostantól számítva ez az új. Ami kicsit nevetséges (mint ahogyan azt Filé-vel már beszéltük is), dehát errefelé ez a szokás. Legalábbis egyenlőre, mivel a közelgő években akarják fokozatosan lecsökkenteni ezt az érvényesség dolgot, hogy csak rövidebb ideig legyen egyszerre érvényes a jogsi.

Na egyenlőre ennyit az újdonságokról.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Újdonságok
Most még igen. A lejárati dátuma a 70. szülinapra esik igen. De mint ahogy írtam, akarják rövidíteni már itt is.

Régebben amúgy talán 65. szülinapig volt, de nem vagyok biztos benne.
MrWallace Re: Újdonságok
Nem úgy van, hogy 70 éves korodig kapod meg a jogsit mindenképpen, azért 42 év?
Frenzy Re: Újdonságok
Írtam is, hogy rövidíteni fogják az időt. De azért én nem bánom, hogy ilyen hosszú időre kaptam.

Pannóca, a repcsi sem gond, arra is van jogsim :P
Pali Re: Újdonságok
Visszatértem! :) A nyaralásból... :)
Bár 42 évig tartott volna... :D :D :D !! El bírtam volna viselni... :)

(Elnézést kérek mindenkitől, senkit nem szerettem volna 'megsérteni', de ezt nem hagyhattam ki... :D )
Pannóca Re: Újdonságok
42 év, de durva!
Szerintem lesznek autók.. meg ha egy repülőt elvezetsz. :) Csak nem tudom mennyire hatékony ez, mármint ki tudja húsz év múlva is alkalmas-e az ember, meg, hogy rutin nélkül tud-e még vezetni. Bár muteromnak is meghosszabbították, pedig legalább húsz éve nem vezett.
Razide Re: Újdonságok
Már csak azért is nevetséges a 42 év, mert addigra már csak a mesékben lesznek autók.