Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Kirándulás Raaseporiba   (Finnország)   
Tegnap szerepjátékkal indult a hétvége. Én azt hittem jó sokáig játszhatunk, de aztán eszembe juttatták amit majdnem elfelejtettem: vasárnap kirándulás Raaseporiba. Ez Helsinkitől nagyjából 100 km-ra van, nyugat felé, egy Karjaa nevű hely közelében. Itt van egy várrom, és a terv az volt, hogy fotózni fogunk ott.

Úgyhogy ma reggel 8kor indulás autóval arra. Ezúttal négyen mentünk: a szokásos 3 fotóson (Tim, Riku és én) kívül Tim magával hozta a legidősebb fiát is. Ő az elején lelkesen fotózott az új mobiltelefonjával, amíg az le nem merült :) Mi kicsit megfontoltabban haladtunk a vár körül és fotózgattunk mindenfélét. Bár meglehetősen izgalmas volt a téma, rengeteg fotólehetőséggel, technikailag nagyon nehéznek bizonyult a különböző részek megörökítése.

Miután a fotózással végeztünk ebédelni indultunk. De még mielőtt idáig jutottunk volna, az út szélen megálltunk további fotókat készíteni. Ez egy ilyen érdekes S alakú kanyarban volt, réttel, erdővel, kis házzal meg szép kék éggel. Aztán az úton egyszercsak jött egy motoros: gyorsan áttekertem a kamerát, hogy tudjak róla gyors záridővel képet csinálni, és KATT.

Eltelt kb. 2 perc, és a motoros jött vissza, de lassított, és megállt mellettünk. Nem is sejtettem mit akar. Már korábban beszéltük a többiekkel, hogy az autósok biztos azt hiszik, sebességet mérünk vagy valami hasonló dolgot csinálunk - és ezért lassítanak olyan nagyon. Végül is nagy fekete szerkezetekkel a kezünkben álldogáltunk az út szélén :)

De ez a motoros csak a képet szerette volna elkérni. Még nem volt a motorjáról meg róla menet közbeni kép. Én ugyan nem értek hozzá nagyon (bár Gab007 motorozik), hogy ez miért fontos, de felírtam az email címét és el is küldtem neki a képeit.

A nap eseményeinek fotói megnézhetők itt: http://picasaweb.google.com/lenardg/Raasepori

Az autóban hazafelé még beszélgettünk mindenféléről, és szóba került a StarCraft, meg annak második része, a StarCraft II. Tim és Riku nagy SC játékosok, úgyhogy érdekes volt hallgatni ahogy felelevenedtek a régi emlékek. Sikerült néhány SC szleng szót is megtanulnom finnül :)

Mindennek az lett a vége, hogy most este játszottunk néhány meccset battle.net-en. Bár jó régi játék az SC, azért még mindig nagy élvezet vele játszani.


 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.